A kedvezményezett neve: "KOPP" EXPORT-IMPORT Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a „KOPP” EXPORT-IMPORT Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 8.711.450,- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 55,00 %
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2019-00216
A projekt befejezési dátuma: 2020.07.24.

 

A projekt tartalmának bemutatása: A Veszely Csárda Békéscsaba és Gyula között a 44-es főút mentén különleges természeti környezetben, hagyományokra épülve várja vendégeit, ahol a hagyományos magyar ételek ízlelhetők a mai kor elvárásainak megfelelően elkészítve. A chef és csapata hatalmas választékkal, a klasszikus csárdaételeket és a mai kor gasztronómiai értékeit egyaránt felvonultatva várja a hét minden napján a vendégeket. A borospince választéka bármely ételhez maradandó élményt nyújt, továbbá saját cukrászüzemük garantált gasztroélményben részesíti a fogyasztókat. Családi találkozóról, születésnapi ebédről, eljegyzési partiról vagy céges vacsoráról legyen szó a különböző méretű és elhelyezkedésű termek között biztosan megtalálható a rendezvénynek megfelelő helyszín.

A cég vezetése az árbevétel és a hozzákapcsolódó üzemi termelékenységi szint növekedésének eléréséhez folyamatosan keresi azokat az innovatív beruházási lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak a termelési struktúra optimalizálásához, a kapacitásbővítéshez, a költséghatékonyság növeléséhez. A 47,04 kW összes névleges teljesítményű napelemes rendszer fejlesztése az 55%-os mértékű vissza nem térítendő támogatás intenzitására egy 3-4 éves megtérülést tesz lehetővé tekintettel a nettó 15.839.000,- Ft-os bekerülési étékre. Továbbá éves szinten a Veszely Csárda 84.034 kW áramot fogyaszt el működése során, amelynek a beruházással közel 62%-a kiválthatóvá válik, azaz a korábbi évek áramfogyasztási mértékénél kevesebb, mint 40%-a fog a jövőben operatív költségként keletkezni, ami azért nagyon fontos, mert az elmúlt években jelentősen emelkedtek a szabadpiaci árak a villamos energia beszerzésének tekintetében.

A napelemes rendszer, mint megújuló energiaforrás felhasználására irányuló beszerzésnek és telepítésnek a célja, hogy a "KOPP" EXPORT-IMPORT Kft. Veszely Csárda vendéglátóipari egységének rezsiköltségekhez kötődő terheit enyhítse, amely egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését és a környezetterhelés csökkentését. A beruházás hiánypótló, a korábbiakban még nem történt megújuló energiaforrás telepítése.

infoblokk kedv final RGB ERFA