Allergének:
- Glutént tartalmazó gabonafélék
- Rákfélék
- Tojás
- Hal
- Földimogyoró
- Szójabab
- Tej
- Diófélék
- Zeller
- Mustár
- Szezámmag
- Kén-dioxid
- Csillagfürt
- Puhatestűek
Az ételek neve mellett szereplő számok a bennük található allergéneket jelölik. A számokra kattintva megtekintheti az allergének listáját.
Házhozszállítás a Veszely Csárdából Békéscsabára (illetve Mezőmegyer, Gerla, Fényes) és Gyulára!
Most már otthonában is élvezheti a Veszely Csárda különleges fogásainak ínycsiklandó ízvilágát. Rendeljen házhoz, maximális biztonsággal!
❗A kiszállítás INGYENES.❗
❗A kiszállítás INGYENES.❗
A rendelés minimális összege: 1.800 Ft!
Rendelését a 06 20 599 3200-as telefonszámon vagy online adhatja le minden nap 8:00 és 20:00 között. Kiszállítás minden nap 10:00 és 20:00 között.
Természetesen nem csak étlapunk fenséges fogásaiból rendelhet, hanem aktuális heti ajánlatunkról is.
Áraink forintban értendők és tartalmazzák az ÁFA-t.

Előétel
Tokajis, mazsolás kacsamájpástétom ribizli jammel1, 3, 7, 10
A májat megfelelően előkészítjük, fűszerezzük, majd hirtelen körbepirítjuk, később a máj egy részét pürésítjük. Elkészítjük a mazsolával a bor-redukciót. Ezt összekeverjük a darabos májjal, a pürésített májjal, majd formázzuk és kihűtjűk tálalásig. Tálaláskor kaláccsal és rozéboros ribizlijammel kínáljuk.
2750.-
Levesek
0,3 l
0,5 l
Újházi tyúkhúsleves1, 3, 9
0,3 l: 1195.-
0,5 l: 1990.-
0,3 l
0,5 l
Halászlé harcsából, bográcsban4
0,3 l: 1750.-
0,5 l: 2890.-
Orjaleves gazdagon, cérnametélttel1,3,9
0,3 l: 1195.-
0,5 l: 1990.-
Erdeigomba krémleves füstölt lazaccal és vargánya habbal
0,3 l: 1195.-
0,5 l: 1990.-
Jókai babgulyás füstölt csülökkel, kolbásszal és tejföllel1,3,7,9
Füstölt csülökből szárazbabbal, zöldségekkel és galuskával tartalmas levest készítünk. Vékony paprikás rántással fejezzük be, majd forrón tálaljuk. Külön tejfölt kínálunk hozzá.
0,3 l: 1080.-
0,5 l: 1800.-
Kiszely leves lilahagymával és tejföllel1,7,9
A jóízű húslevest vékony paprikás-fokhagymás rántással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd ecettel és citromlével pikánssá tesszük. Betétnek a benne főtt zöldségeket, orja húst, ser-tésvese csíkokat és velőrózsát teszünk bele.
0,3 l: 1195.-
0,5 l: 1990.-
Napi gyümölcsleves
Kérjük, hogy aktuális ajánlatunkról érdeklődjön felszolgáló kollégáinktól.
0,3 l: 900.-
0,5 l: 1500.-
Húsmentes fogások
Rántott házi sajt, sült édesburgonya-hasábbal 1, 3, 7
Házi füstölt sajtot panírozunk és sütünk ki hagyományosan. Sült édesburgonya-hasábbal tálaljuk.
3390.-
Grillezett házi sajt, sütőtökös rizottóval1, 3, 7
Arborio rizsből készítünk egy klasszikus, olasz, krémes rizottót, amit sütőtök krémmel dúsítunk. Forró vaslapon grillezett házi sajtot tálalunk hozzá.
3390.-
Rántott csiperke- és laskagomba sült sárgarépa és paszternák hasábbal 1, 3
Csiperke- és laskagombát klasszikus módon panírozunk, amit hagyományosan megsütünk. Köretnek sült sárgarépa- és paszternák hasábokat adunk.
2990.-
Sütőtökös rizottó grillezett vegyes zöldségekkel, reszelt parmezánnal7
2990.-
Túrós csusza1, 3, 7
tepertővel+ 350Ft
A 8 tojásos lebbencstésztát zsíros tejföllel, túróval - külön kérésre tepertővel - összekeverjük, majd a tetejét lepirítva serpenyőben tálaljuk.
A 8 tojásos lebbencstésztát zsíros tejföllel, túróval - külön kérésre tepertővel - összekeverjük, majd a tetejét lepirítva serpenyőben tálaljuk.
2650.-
Juhtúrós sztrapacska lilahagymával1, 3, 7
tepertővel+ 350Ft
Burgonyával lazított galuskatésztát készítünk, majd kifőzzük. Füstölt szalonna zsírján megpirítjuk, majd alaposan összeforgatjuk a krémes juhtúróval. Apróra vágott lilahagymával összepirítva, forrón tálaljuk. Rendelhető tepertőszórással is.
Burgonyával lazított galuskatésztát készítünk, majd kifőzzük. Füstölt szalonna zsírján megpirítjuk, majd alaposan összeforgatjuk a krémes juhtúróval. Apróra vágott lilahagymával összepirítva, forrón tálaljuk. Rendelhető tepertőszórással is.
2650.-
Szárnyasból készült ételek
Roston sült csirkemell grillezett zöldségekkel
A csirkemellfilé-szeletet kíméletesen szaftosra sütjük, majd vegyes zöldségeket pirítünk mellé.
3590.-
Rántott csirkemell petrezselymes burgonyával1, 3
Csirkemell szeletet panírozunk és kíméletesen kisütjük. Vajban megpirítjuk a sós burgonyát, majd frissen vágott petrezselyemzölddel összeforgatjuk és tálaljuk.
3590.-
Lassan sült kacsazúza sütőtökös rizottóval
Arborio rizsből készítünk egy klasszikus, olasz, krémes rizottót, amit sütőtök krémmel dúsítunk. Ehhez tálaljuk a kimagasló minőségű kacsazúzát, amit konfitálás előtt egy éjszakán keresztül fűszeres pácban ízesítünk.
3690.-
Rántott hortobágyi palacsinta1, 3, 7
Filézett, bőrözött és aprított csirkéből pörköltet készítünk, majd ezt 3 db palacsintába töltjük. Alaposan bepanírozzuk klasszikus bécsi zsemlemorzsába, majd ropogósra sütjük és tejfölös-paprikás mártással tálaljuk.
3690.-
Töltött csirkemell sült burgonyával1, 3, 7
Választható töltelékek: sajt, sonka, gomba, aszalt gyümölcsök vagy kolbász.
3790.-
Pecsenyekacsa tál káposztás cvekedlivel1, 3
A pecsenyekacsa-combokat és melleket konfitáljuk (alacsony hőfokon sokáig zsírban abáljuk), majd tálalás előtt megpirítjuk a bőrét. Az egészet megkoronázzuk egy szelet grillezett pecsenyekacsa májjal. Köretként pirított káposztás cvekedlit tálalunk édeskésen, borsosan.
6990.-
Malacból és sertésből készült ételek
Konfitált egész malaccsülök burgonyapürével és párolt lilakáposztával7
A malacscsülköt egészben konfitáljuk (alacsony hőfokon sokáig zsírban abáljuk), majd a bőrét körbepirítjuk. Tálaláskor pecsenyeszafttal locsoljuk meg. Köretként egy könnyű, laza, vajas burgonyapürét, valamint dinsztelt lilakáposztát tálalunk.
4990.-

A sertés tarját felszeleteljük, majd fokhagymás, borsos, paprikás pácban érleljük, rendeléskor forró rostlapon megsütjük. Köretként sült burgonyát kínálunk.
3990.-
Rántott velőrózsák szalmaburgonyával és sült paprikás majonézzel1, 3, 7, 10
A kiváló minőségű velőt előkészítés után egy ízgazdag abálólében kíméletesen leforázzuk. Rendeléskor klasszikus módon panírozzuk és kisütjük. Ropogós szalmaburgonyával és grillen sütött paprikával gazdagított majonézzel tálaljuk.
3450.-
Csárdaszelet burgonyapürével1,3,7,10
A 25 dkg-os sertéskarajokat klopfoljuk, fűszeres mustárral pácoljuk. Végül klasszikus módon panírozzuk és megsütjük a méretes, rántott sertésszeleteket. Köretnek könnyű, laza, vajas burgonyapürét tálalunk.
3990.-

Füstölt szalonnán pirítjuk össze a szűzpecsenyét és a csíkokra vágott paprikát. Borssal, fokhagymával fűszerezzük, sült burgonyával összeforgatjuk, majd fűszerpaprikával meghintve tálaljuk.
3890.-

A szűzpecsenyét kíméletesen rozéra sütjük, majd pirított gombával, paprikás gombakrémmel, pirított, natúr sztrapacskával és tejfölhabbal tálaljuk.
3990.-

Egészben megsütjük a bepácolt tarját, majd felszeljük és rendeléskor körbepirítjuk. Pecsenyeszafttal tesszük még ízletesebbé az omlós hússzeleteket, ropogós, cigányos fűszerezésű hagymamorzsával, kakastaréj szalonnával, valamint sült burgonyával tálaljuk.
3990.-

Az inspirációt a velős körömpörkölt sós burgonyával adta. A körmöket pörköltnek megfőzzük, kicsontozzuk, baconbe göngyölve hengert formázunk belőle. Szeletet vágba megpirítjuk, majd pecsenyeszefttal és velővel készült burgonyakrokettel tálaljuk.
3790.-
Töltött sertésszelet sült burgonyával 1, 3, 7
Választható töltelékeink: sajt, sonka, gomba, aszalt gyümölcsök vagy kolbász.
3990.-
Borjúból, marhából, birkából és vadból készült ételek
Pacalpörkölt csülökkel és sós burgonyával
Csülköt és pacalt főzünk össze egy tartalmas pörköltnek, majd sós vízben főzött burgonyával tálaljuk.
4990.-
Birkapörkölt sós burgonyával
Megfelelően előkészített vegyes birkahúsból egy kissé csípős pörköltet készítünk, amihez sós vízben főzött burgonyát tálalunk.
4990.-
Lassan sült marhapofa burgonyapürével
A pofahúst alapos előkészítés után fűszerezzük, pácoljuk és konfitáljuk (alacsony hőfokon sokáig zsírban abáljuk), majd pecsenyeszaftban forrósítjuk át. Köretként egy könnyű, laza, vajas burgonyapürét kínálunk.
4990.-

A pofahús kollagénben leggazdagabb része a marhának, ezért rendkívül sokáig kell főzni. Egy jóízű pörköltet készítünk, köretként natúr, pirított sztrapacskát adunk.
4990.-
Rántott borjúmáj burgonyapürével1, 3, 7
Hortobágyi magyar tarka borjúmájat dolgozunk fel, klasszikusan panírozzuk és kíméletesen kisütjük. Köretnek laza, habos burgonyapürét tálalunk.
4350.-
Rántott pacal szalmaburgonyával és remulád mártással1, 3, 7, 10
Prémium minőségű pacalt főzünk meg egy tartalmas húslevesben. Miután megpuhult, fel-vágjuk adagokra. Rendeléskor klasszikus módon zsemlemorzsába panírozzuk és kisütjük. Köretnek ropogós szalmaburgonyát kínálunk, remulád mártással, ami egy tárkonyos, cse-megeuborkás tartármártás.
3890.-
Bélszín steak, sörtésztában sült hagyma karikával és fűszeres sült burgonyával1, 3, 7
Rendeléskor egy 22 dkg-os érlelt bélszín szeletet sütünk médiumra, tálaláskor frissen őrölt borssal és Maldon sóval ízesítjük. Prémium minőségű olívaolajjal locsoljuk meg, köretként pedig ropogós, sörtésztában sült hagymakarikát és sült burgonyát tálalunk.
10990.-
Tejszínes-vargányás bélszín csíkok, szélesmetélttel és parmezánnal1, 3, 7
Érlelt bélszín csíkokat és vargánya gombát pirítunk hirtelen, majd hámozott paradicsommal egy pikáns ragut készítünk. Tejszínnel összeforraljuk, olaszos jellegű szélesmetélttel tálaljuk és reszelt parmezánnal koronázzuk meg.
6900.-
Vörösboros-áfonyás őzpörkölt pirított, natúr sztrapacskával1, 3
Őzpörköltet főzünk zöldfűszerekkel, majd mielőtt elkészülne, áfonyaszemekkel és vörösborral bolondítjuk meg. Pirított, natúr sztrapacskával tálaljuk.
4890.-
Konfitált marha pofa vadas mártással és szélesmetélttel1,3,7,10
A pofahúst alapos előkészítés után fűszerezzük, pácoljuk és konfitáljuk (alacsony hőfokon sokáig zsírban abáljuk), majd gyökérzöldségekből egy jóízű és pikáns mustáros-citromos mártást készítünk, olaszos jellegű szélesmetélttel tálaljuk.
4950.-
Halakból készült ételek
Pontyfilé ropogós kukoricapehely-bundában szalmaburgonyával 1, 3, 4
Az irdalt pontyfilékből szeleteket vágunk, majd kukoricapehelyben panírozzuk. Ettől kapja majd az extra ropogós bundát. Köretnek szalmaburgonyát tálalunk.
4800.-
Bőrén sült süllőfilé grillezett zöldségekkel4
A süllőszeleteket bőrén megsütjük. Köretnek grillezett vegyes zöldségeket kínálunk.
4790.-
Rókagombás harcsapaprikás túrós csuszával 1, 3, 4, 7
Harcsafilékockákból készítünk egy tejszínes halpörköltet, amibe pirított rókagombát teszünk. A lebbencstésztát zsíros tejföllel és túróval összekeverjük, majd serpenyőbe helyezzük. A tetejét rápirítjuk, majd tejfölhabbal tálaljuk.
4990.-
Sült pisztráng sült burgonyával 4
A beirdalt és fűszerezett egész pisztrángot kukoricalisztben forgatjuk, majd bő zsiradékban kisütjük.
4490.-
Egyszemélyes tál
Veszely flekken, roston sült csirkemell, rántott sertésszelet sült burgonyával és rizzsel 1, 3, 7, 10
5800.-
Kétszemélyes tálak
Veszely-tál 1, 3, 7
Rántott csirke, cigánypecsenye és rántott házi sajt sült burgonyával és rizzsel
8990.-
Kímélő Veszely-tál1, 3, 7
Rántott sertésszelet, roston csirkemell, rántott gomba sült burgonyával és rizzsel
8490.-
Desszertek

1690.-

1690.-
Sajttorta rebarbarás eperraguval 1, 3, 7
1690.-
Somlói galuska csokoládé öntettel tejszínhabbal 1, 3, 7, 8
1690.-
Gundel palacsinta1, 3, 7, 8
1690.-
Házi lekváros palacsinta válogatás 1, 3, 7, 8
(szilva, barack és szamócalekvárral)
1690.-
Savanyúságok, saláták, kompótok és mártások
Friss saláta
790.-
Káposztasaláta
790.-
Csemegeuborka 10
790.-
Almapaprika 10
790.-
Kovászos uborka
790.-
Tartármártás 3, 7, 10
500.-
BBQ-mártás (Körös chili - Szarvas)
500.-
Sültpaprikás majonéz3, 7, 10
500.-
Remulád mártás 3, 7, 10
500.-
Ketchup
500.-
Tejföl7
500.-
Őszibarack befőtt
550.-
Olívaolaj (Casas De Hualdo - spanyol)
400.-
Házi balzsamecetkrém
400.-
Erőspaprika (Szárított, vagy krém)
350.-
Itallap
Kávék | |
---|---|
Espresso | 450 Ft |
Ristretto | 450 Ft |
Doppio | 900 Ft |
Hosszú kávé | 450 Ft |
Espresso macchiato | 490 Ft |
Cappuccino | 590 Ft |
Latte macchiato | 790 Ft |
Melange | 890 Ft |
Tej/dl | 80 Ft |
Tejszín | 80 Ft |
Tejszínhab | 80 Ft |
Méz | 100 Ft |
Kávénkat kérésre koffeinmentes változatban is elkészítjük.
Teák (Dilmah Piramis filteres teaválogatás) | |
---|---|
Earl Grey fekete tea | 650 Ft |
Acai bogyós, gránátalmás fekete tea | 650 Ft |
Ceylon zöld tea | 650 Ft |
Frangrant jázmin zöld tea | 650 Ft |
Borsmenta és ceyloni fahéj fűszeres herbatea | 650 Ft |
Vérnarancs eukaliptusszal, valódi gyümölcstea | 650 Ft |
Üdítők | 0,25 l |
---|---|
Coca Cola | 525 Ft |
Coca Cola Zero | 525 Ft |
Fanta Bodza-Citrom | 525 Ft |
Fanta Narancs | 525 Ft |
Kinley Gyömbér | 525 Ft |
Kinley Tonic | 525 Ft |
Kinley Mojito | 525 Ft |
Fuze Citrom | 525 Ft |
Fuze Barack-Hibiszkusz | 525 Ft |
Rostos gyümölcslevek | 0,25 l |
---|---|
Cappy Narancs 100% | 565 Ft |
Cappy Őszibarack 46% | 565 Ft |
Cappy Alma 100% | 565 Ft |
Cappy Eper 35% | 565 Ft |
Limonádé | |
---|---|
Limonádék a házból | 170 Ft/dl |
Ásványvizek | |
---|---|
Szentkirályi szénsavas, szénsavmentes ásványvíz (0,33 l) | 350 Ft |
Szentkirályi szénsavas, szénsavmentes ásványvíz (0,75 l) | 800 Ft |
Csapolt sörök | 0,3 l | 0,5 l |
---|---|---|
Dreher 5% | 510 Ft | 850 Ft |
Üveges sörök | 0,5 l |
---|---|
Csíki Sör 6% | 750 Ft |
Dreher Meggy 4% | 800 Ft |
Üveges sörök | 0,33 l |
Dreher Gold (0.33) 5% | 530 Ft |
Alkoholmentes sörök | 0,33 l |
---|---|
Dreher alkoholmentes | 530 Ft |
Dreher Citrom | 530 Ft |
Whisky | 0,02 l | 0,04 l |
---|---|---|
Skót Whisky | ||
Famous Grouse 40% | 600 Ft | 1200 Ft |
Glenfarclas 15 éves single malt 46% | 1100 Ft | 2200 Ft |
Ír Whisky | ||
Jameson 40% | 500 Ft | 1000 Ft |
Teeling Small Batch 46% | 600 Ft | 1200 Ft |
Kentucky Bourbon | ||
Woodford Reserve 43,2% | 800 Ft | 1600 Ft |
Tennessee Whisky | ||
Jack Daniel’s Black Label 40% | 550 Ft | 1100 Ft |
Tequila | ||
Olmeca Blanco 38% | 600 Ft | 1200 Ft |
Olmeca Gold 38% | 600 Ft | 1200 Ft |
Mezcal | ||
Mezcal Del Maguey Vida 42% | 900 Ft | 1800 Ft |
Brandy | ||
Metaxa 5* 38% | 450 Ft | 900 Ft |
Metaxa 12* 40% | 880 Ft | 1700 Ft |
Cognac | 0,02 l | 0,04 l |
---|---|---|
Hennessy Fine De Cognac 40% | 900 Ft | 1800 Ft |
Rémy Martin VSOP 40% | 900 Ft | 1800 Ft |
Delamain Pale and dry XO 40% | 1300 Ft | 2600 Ft |
Liquer | 0,02 l | 0,04 l |
---|---|---|
Jägermeister 35% | 400 Ft | 800 Ft |
Zwack Unicum 40% | 400 Ft | 800 Ft |
Zwack Unicum szilva 35% | 400 Ft | 800 Ft |
Zwack Unicum Riserva 40% | 750 Ft | 1500 Ft |
Cointreau 40% | 550 Ft | 1100 Ft |
Aperol 11% | 450 Ft | 900 Ft |
Amaretto 28% | 450 Ft | 900 Ft |
Feeney’s 17% | 400 Ft | 800 Ft |
Edinburg Rhubarb & Ginger Gin Liqueur 20% | 650 Ft | 1300 Ft |
Rum | 0,02 l | 0,04 l |
---|---|---|
Bacardi Superior 37,5% | 450 Ft | 900 Ft |
Captain Morgan Spiced Gold 35% | 400 Ft | 800 Ft |
Diplomatico Exclusiva 40% | 850 Ft | 1700 Ft |
Vermouth | 1 dl | |
---|---|---|
Martini Extra Dry 18% | 1000 Ft | |
Martini Bianco 15% | 950 Ft | |
Mancino Rosso Amaranto 16% | 2000 Ft |
Gin | 0,02 l | 0,04 l |
---|---|---|
Bombay Sapphire 40% | 550 Ft | 1100 Ft |
Hendrick’s gin 41,4% | 750 Ft | 1500 Ft |
The Bobby’s 42% | 650 Ft | 1300 Ft |
Vodka | 0,02 l | 0,04 l |
---|---|---|
Finlandia 37,5% | 400 Ft | 800 Ft |
Absolut Bleu 40% | 400 Ft | 800 Ft |
Grey Goose 40% | 950 Ft | 1900 Ft |
Kauffman soft 40% | 950 Ft | 1900 Ft |
Ouzo | 0,02 l | 0,04 l |
---|---|---|
Ouzo Helenas 37,5% | 350 Ft | 700 Ft |
Pálinkák | 0,02 l | 0,04 l |
---|---|---|
Árpád pálinka (Békéscsaba) | ||
Prémium Csabai Házi Szilva 50% | 750 Ft | 1300 Ft |
Prémium Kajszibarack 40% | 700 Ft | 1400 Ft |
Prémium Birsalma 40% | 700 Ft | 1400 Ft |
Prémium Piros Vilmos 40% | 950 Ft | 1900 Ft |
Prémium Gyömbér 40% | 950 Ft | 1900 Ft |
Panyolai pálinka (Panyola) | ||
Elixír Szatmári Szilva 45% | 650 Ft | 1300 Ft |
Elixír Szatmári Vilmoskörte 40% | 550 Ft | 1100 Ft |
Aranyalma ágyas 38% | 600 Ft | 1200 Ft |
Rubinmeggy 38% | 650 Ft | 1300 Ft |
Márton és lányai (Györköny) | ||
Cigánymeggy 40% | 1050 Ft | 2100 Ft |
Irsai Olivér Szőlő 40% | 1050 Ft | 2100 Ft |
Szomolyai Feketecseresznye 40% | 1050 Ft | 2100 Ft |
Pezsgők | üveg |
---|---|
Kölyök pezsgő szamóca | 1400 Ft |
Törley alkoholmentes | 2700 Ft |
Törley Doux | 3800 Ft |
Törley Excellence Chardonnay | 3800 Ft |
Hungaria Sweet Style | 4700 Ft |
Hungaria Extra Dry | 4700 Ft |
Gancia Prosecco | 4500 Ft |
Francois nyers pezsgő | 8700 Ft |
Kreinbacher Prestige Brut | 11900 Ft |
Veuve Clicqout brut | 27500 Ft |